Raamdecoratie modern interieur: 5x inspiratie

 

Een modern interieur staat bekend om zijn strakke materialen en lijnen. Bovendien straalt het erg veel rust uit. Bij een modern interieur mag natuurlijk niks ontbreken, zo ook niet je raamdecoratie. Dus ben je nog op zoek naar moderne raamdecoratie voor jouw interieur? In dit blogartikel kom jij erachter welke raamdecoratie het best in jouw interieur past.

Moderne gordijnen
Met gordijnen zit je eigenlijk altijd wel goed. Het is daarom ook vaak een veilige keuze van velen. Maar waar moet je op letten bij het uitzoeken van moderne gordijnen? Ga voor een zo glad mogelijke stof dat op een gelijkmatige manier golft. Ga dus niet voor kreukelige gordijnen met felle kleuren en printjes. Je kunt beter een rustige tint kiezen die je verder terug laat komen in je interieur.

Houten & aluminium jaloezieën
Ook jaloezieën zijn tegenwoordig in alle maten en soorten te verkrijgen. Wat het dus alleen maar lastiger maakt om de juiste voor jouw interieur te vinden. In een modern interieur zijn metaalsoorten echt helemaal hot. Aluminium jaloezieën passen hier dus perfect bij. Jaloezieën zijn sowieso ideaal voor elk interieur omdat je een goede lichtinval hebt, maar je toch je privacy behoudt. Wil je voor houten jaloezieën gaan? Ook dit past prima in een modern interieur. Let er wel op dat je voor gladde jaloezieën gaat met een fijne afwerking.

Hoogte benadrukken met verticale lamellen
Verticale lamellen passen perfect in een modern interieur, vanwege het symmetrische uiterlijk. Lamellen zijn, net als jaloezieën, ideaal voor een mooie lichtinval en toch je privacy te behouden. Als je namelijk de lamellen kantelt, is er niemand die meer naar binnen kan kijken. Bovendien zijn lamellen er ook in allerlei materiaalsoorten te krijgen. Kijk dus eens welke materialen er vaker terugkomen in jouw interieur en stel hier je lamellen op af.

Plisségordijnen
Plisségordijnen hebben een echte moderne uitstraling vanwege de duidelijke lijnen. Het best kun je voor een extra brede vouw gaan, zodat je raamdecoratie nog meer opvalt. Het voordeel van plisségordijnen is dat je ze erg gemakkelijk weer naar boven en naar beneden verschuift. Zo bepaal je zelf eenvoudig de lichtinval.

Eigentijdse rolgordijnen
Het fijne, eenvoudige uiterlijk van rolgordijnen maakt dat deze ook perfect passen in een modern interieur. Rolgordijnen zijn er in alle maten en kleuren te krijgen, maar als je voor een moderne uitstraling wilt gaan kun je beter een rustige kleur kiezen, zoals wit, zwart of grijs. Ook echt trending zijn de duo rolgordijnen. Hiermee kun je zelf gemakkelijk de lichtinval regelen. Bovendien geven de horizontale lijnen een mooi symmetrisch effect, wat echt past bij een moderne woonkamer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *